Prvenstvo Vojvodine u planinskom biciklizmu

02.06.2014

Dva uspešna nastupa zrenjaninskih biciklista na Prvenstvu Vojvodine u planinskom biciklizmu 02.06.na Fruškoj gori i na trci Trofej Konstantin održanoj u Niškoj banji proteklog vikenda.

Oko 90 takmičara okupilo se na Stražilovu, 02.06., gde je u organizaciji BK Fanatik i Biciklističkog saveza Srbije (BSS) održana MTB trka Trofej Vojvodine koja je ujedno bila i Prvenstvo Vojvodine u olimpijskoj disciplini kros kantri. Time je ujedno obeležena i treća runda Planet bajk Kupa Srbije u planinskom biciklizmu.

U kategoriji juniora Aleksandar Stanić je na prvenstvu Vojvodine osvojio prvo mesto, dok je u kategoriji mlađih kadetkinja Viktorija Petrović zauzela treće mesto iza dve takmičarke šidske Jednote.

U kategoriji Masters Ivan Isakov je osvojio bronzu , dok su on i takmičar i trener BK Cyclemania Vladimir Stanar u ekipnoj konkurenciji zauzeli na prvenstvu Vojvodine drugo mesto.

Na Trofeju Konstantin, međunarodnoj trci održanoj 08.06.u Niškoj banji u organizaciji niškog biciklističkog kluba " Konstantin" i Biciklističkog saveza Srbije, na izuzetno teškoj kružnoj stazi, junior zrenjaninsog kluba Aleksandar Stanić je kroz cilj prošao kao treći iza dva reprezentativca iz Crne gore i tako osvojio bronzu kao najbolje plasirani junior iz Srbije, dok je u kategoriji seniora - masters, treće mesto osvojio Vladimir Stanar iza Aleksandra Marića iz kragujevačkog Radničkog i i Gorana Ristića koji se takmiči za BK Orlovac iz Crne trave. Ivan Isakov je trku završio na odličnom petom mestu.

Takmičari zrenjaninskog kluba junior Aleksandar Stanić, seniori Ivan Isakov i Vladimir Stanar u julu putuju na Salzkammergut trophy jedan od najprestižnijih maratona u planinskom biciklizmu koji se održava svake godine u Bad Goisern -u u Austriji. Aleksandar Stanić će u kategoriji juniora voziti stazu dugu 60km dok će se Isakov Ivan i Vladimir Stanar takmičiti u kategoriji masters na stazi dugoj 119km i ova trka će biti ujedno i evropsko prvenstvo za masterse u planinskom biciklizmu u kategoriji mastersa u disciplini maraton. Alpi u Austriji su svakako veliki izazov, tako da ovaj maraton zahteva posebne višemesečne pripreme i posvećenost ovom sportu. Dodatna briga su svakako finansije , ali se zrenjaninski takmičari nadaju da će se i lokalna samouprava potruditi , da u skladu sa mogućnostima pomogne ovogodišnji skroman budzet zrenjeninskog biciklističkog kluba.

 

Na fotografiji u prilogu, sa trke u Nišu, sa desna na levo:

Ivan Isakov , Aleksandar Stanić, Vladimir Stanar

Prijatelji