Biciklijada 2017

23.09.2017

Biciklistički klub “Cyclemania” uz Grad Zrenjanin i Biciklistički savez Vojvodine, je bio organizator “Biciklijade 2017”. Dešavanje je organizovano u okviru međunarodnog sportskog događaja “Trka kroz Vojvodinu”.

Preko 300 stotine ljubitelja biciklizma se provozalo od Trga Slobode, kroz ulicu Cara Dušana, obilaznicom sve do tržnog centra AVIV i nazad do Trga Slobode.

 

 

Za najmlađe je pripremljen poligon spretnosti i Trka Puževa gde su pokazali svoje znanje i veštinu u vožnji bicikla.

Zrenjaninci su imali jedinstvenu priliku da pogledaju izložbu posvećenu istoriji biciklizma u Zrenjaninu. Na petnaest panoa predstavljena je istoroja od osnivanja prvog biciklističkog kluba u Velikom Bečkereku 1896. godine. Autori izložbe su Siniša Onjin, istoričar, kustos Narodnog muzeja Zrenjanin i Vladimir Stanar, predsednik Biciklističkog kluba “Cyclemania”.

 

 

Neverovatne akrobacije, vrhunsku vožnju i zabavu na BMX biciklovima prikazali su Vik, Mire, Toma iz kluba Flat ride BMX. 

U okviru Biciklijade 2017, u centru Zrenjanina, na Trgu Slobode održan je Bike EXPO na kojem su predstavljni su uvoznici i proizvođači biciklističke opreme. Mogli su se videti odeća, obuća biciklovi i nosači biciklova za motorna vozila. Pored toga predstavljeni su i dodaci ishrani kako za sportiste tako i za rekreativce.

Ovo je 38. biciklistička “Trka kroz Vojvodinu” koja je startovala 15. septembra iz Novog Sada. Dalje, preko Bačke Palanke, Vrbasa, Bečeja, Novog Bečeja i Melenaca takmičari su došli u Zrenjanin.  Iz Zrenjanina je startovala druga etapa trke.

 

 

Prijatelji